8 Haziran 2014 Pazar

Biri vintage mı dedi?

Biri vintage mı dedi?
Herkes yaşadığı zamandan farklı bir zamana gitmek ister. 60’lara 70’lere 80’lere? Bunun için zaman makinemiz olmasına gerek yok. Pek çok olasılık var elimizde, her yerde vintage çılgınlığı. Mesela bir gömlek. Evet geçirdiği yıllardan dolayı değerli o gömlek. Kimlerle tanıştı, kaç yıl önce hangi olaylara şahit oldu? Değerli fakat sırf bu yüzden 100 lira vermek saçmalık. İsminin önünde ‘vintage’ yazan şeylerin fiyatı katlanıyor. Peki neden?

Şimdi küçük bir dükkan göstericem. Sırf ‘vintage’ diye uçuk fiyatlar koyup insanları kandırmayan bir dükkan. Aslında internet üzerinden yapılıyor alışveriş. “ www.laputatezgahi.com ” diye bir website var. Buradan paypal üzerinden üye olmaksızın kredi kartı ile alışveriş yapabiliyorsunuz. İzmir / Buca ‘da bulunuyor bu laputa tezgahı. Dediğim gibi dükkan yok aslında ama herkesi evlerine çağırıyorlar, buyrun gelin, ürünlere bir de yakından bakın, çay da içeriz. Buca deyince gözünüz korkmasın.

Facebook üzerinden yönetiliyor satışların bir çoğu (tık) . Sayfaya mesaj atarak istediğiniz soruyu sorabiliyorsunuz. Kredi kartı kullanmayanlar için hesap numarası veriliyor, tüm Türkiye’ye kargo gidiyor.

Teknik bilgileri geçersek, 

Bulabileceğiniz şeyler sadece kıyafet ile sınırlı değil.

Fotoğraf makinesi mi arıyorsunuz, tabiiyki analog

Belki rozet, gözlük, çanta, cüzdan, bavul ve diğer aksesuarlar

Ya da koleksiyonluk parçalar, oyuncak arabalar, işlemeli aynalar taraklar, kibritler

Bi Laputa Tezgahı’na bakın bence.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikrini Beyan Et